Armagnac


Armagnac wordt op ongeveer dezelfde wijze geproduceerd als Cognac. Het is dus een distillaat dat is gemaakt uit witte wijnen. Het verschil tussen deze twee dranken ligt grotendeels in het feit dat er in de Armagnac een landklimaat heerst; het weer is er droger, stabieler en warmer dan in de Charente.  De bodem in Armagnac bevat veel minder kalk dan die in de Charente. 

In het distillatieproces treden wel verschillen op ten overstaan van de productie van cognac. In de Armagnac-streek gebruikt men de Alambic Armagnacais, een distillatieketel waarbij zonder onderbreking wijn wordt aangevoerd en alcohol wordt afgestookt. Het distilleerproces voltrekt zich in één keer, via vijf kamers. Meestal zal men bij Armagnac niet hoger afstoken dan ± 55%.   De smaak van Armagnac kan daarom forser zijn dan deze van Cognac.


Momenteel hebben wij de volgens Armagnac in ons gamma:

- Francis Darroze 8 jaar
- Francis Darroze 12 jaar
- Trois Clés
- Samalens (enkel op bestelling)


Bent u naar een specifieke Armagnac opzoek aarzel niet om ons te contacteren.