Rum


Rum is een sterke drank die wordt bereid uit de bijproducten van suikerriet.  De suikerrietmelasse wordt eerst verdund met schoonwater.  Vervolgense wordt deze oplossing vergist. 
De rum wordt dan gesidtilleerd in een "pot still".  Daarna kan de rum nog rijpen in houten vaten (boubonbarrels) waarbij de rum extra kleur krijgt afhankelijk van de rijpingsduur.  





Soorten Rum:

Witte rum: witte rum is licht van kleur en licht van smaak. Het wordt meestal gebruikt in cocktails en het smaakt goed vermengd met vruchtensappen.

Gouden rum: gouden rum heeft een medium sterke smaak en heeft meestal enige jaren in eikenhouten vaten gerijpt.

Donkere rum: donkere rum heeft een rijke caramelsmaak en heeft gedurende lange tijd in eikenhouten vaten gerijpt. Het wordt meestal puur gedronken.

Rum met een smaakje: deze rum bestaat als witte, gouden en als donkere rum en er zijn kruiden of vruchten aan toegevoegd.





Bent u naar een specifieke rum opzoek aarzel niet om ons te contacteren.
Wanneer deze op de Belgische Markt verkrijgbaar is, kunnen we hem steeds voor u bestellen.